top of page

Over onze groep

Scoutinggroep "De Jaguars" is een eigentijdse scoutinggroep in Rijswijk. Wekelijks komen ongeveer 150 leden vanaf 5 jaar samen om avonturen te beleven. De uitdagende activiteiten worden voorbereid en begeleid door een team van enthousiaste leidsters en leiders.
 

De vereniging draait volledig op vrijwilligers. Vrijwilligers die het materiaal van de vereniging beheren, die het gebouw beheren, maar ook vrijwilligers die zich bezig houden met de wekelijkse bezigheid op zaterdag en vrijwilligers die de financiën van de groep beheren. Zo wordt er door alle vrijwilligers van de vereniging bijna dagelijks gezorgd dat al die gezellige kinderen wekelijks een leuk, spannend, uitdagend en gevarieerde dag beleven.

 

Binnen onze scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar, 7-11 jaar, 11-15 jaar, 15-18 jaar en 18-21 jaar. Ouder dan 21 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging!

Als je lid wilt worden van onze groep, kom je eerst 4 keer gratis kijken. Klik op je eigen leeftijdsgroep en kom langs bij een opkomst. Bel of mail wel even van te voren, zodat je niet toevallig voor een dichte deur staat.

De leiding zorgt voor activiteiten voor de jeugdleden. Het groepsbestuur waakt over de kwaliteit, continuïteit en financiële positie van de groep. De beheerstichting draagt er zorg voor dat de jeugdleden en leiding kunnen werken met goed materiaal en dat de leden opkomsten kunnen draaien in een deugdelijk clubgebouw.

 

Bij welke goede doelen helpt Scoutinggroep "De Jaguars"?

Ieder jaar zetten we ons in voor meerdere goede doelen. Wij collecteren en helpen mee bij:

 

Waar helpt Scoutinggroep "De Jaguars" nog meer mee?

Als Leiding en bestuur niet bezig is met scoutinggroep de Jaguars, dan helpen we ook met veel landelijke evenementen.

De afgelopen jaren hebben we geholpen met organiseren van:

bottom of page